
Even iets heel anders dan het boek... Vorige week ben ik bij de volle neef van mijn man op bezoek geweest. Niet afhaken want ik ga het niet over oninteressante familieroddels hebben. Want neef Paul is directeur van worstmakerij Vocking! En daar wilde ik graag eens kijken. Vroeger stond de worstmakerij hartje centrum in Utrecht. Maar de worst is zeer populair in Utrecht en omstreken. En daardoor staat er nu een heel modern bedrijf onder de rook van Utrecht waar ze nog steeds met de beste producten volgens geheim recept de worst maken. Ik mocht even ruiken aan het specerijenmengsel maar Paul hield uiteraard zijn mond over de precieze samenstelling.
Ook in de Vocking worst gaat behalve lever ook flink wat spekvet. En spekvet bevat veel verzadigd vet en calorieen. Dat maakt worst niet echt gezond. Maar af en toe een stukje moet kunnen. Vooral omdat af en toe een portie lever lekker veel vitamine A levert. (Daar moeten zwangeren weer voor oppassen).
En waar kwam ik mee thuis? Niet met een Vocking worst maar met een gedroogd worstje van het Livar varken uit Limburg. De bontgekleurde Livarvarkens mogen daar in kloostertuinen wroeten. Op www.livar.nl kun je met de webcam zien of het waar is.... Van het worstje werd 's avonds bij ons thuis flink gesmuld. Ook onze kleine Ben ontwikkelt zich als echte Vocking.....
Tidak ada komentar:
Posting Komentar