Vis met rode wijnsaus?


Gisteren kreeg ik bij de lunch van Dirk de wens/opdracht dat hij 's avonds vis met sperziebonen wilde eten. Het is altijd fijn dat er mee wordt gedacht want we hebben allemaal wel eens geen inspiratie. En het is nog fijner dat mijn jongens inmiddels met meer ideeƫn komen dan friet of pannenkoeken.

Nu stond er in de Delicious van deze maand een opmerkelijk recept van Rick Stein. Dat is zo'n kok uit Australiƫ en daar lappen ze alle regels over eten en bijvoorbeeld wijn maken aan hun laars. En het is er niet minder lekker om. Het recept beschreef vis met rode wijnsaus en groene linzen. En rode wijn is toch erg ongebruikelijk bij vis. Voor de wijnsaus moest je bijna een fles wijn en wat bouillon samen met stukjes gefruite ui, wortel en bleekselderij, laurier, kruidnagel, kaneel, chilivlokken, kerriepoeder, wat suiker en nog wat pitjes uit kardemompeulen, inkoken tot een kwart. Altijd lastig dat inkoken. Want in het recept staat dat het lukt in 20 minuten. Nou, bij mij duurde het anderhalf uur.... Maar het resultaat was heerlijk.

Je doet mij altijd een plezier met linzen. Maakt niet uit hoe ze zijn klaargemaakt, met spekjes of tot Indiase Dahl, altijd lekker. Maar niet alleen zou ik vis niet snel combineren met rode wijn, linzen had ik ook niet verzonnen. Maar het resultaat was heerlijk. Alleen de portie linzen heb ik verdubbeld voor 4 man en een dreumes en ik heb er nog een pak diepvriessperziebonen gaar gekookt. Want niet alleen was dat de wens van zoonlief. Maar zo'n restaurantkok maakt niet alleen restaurantporties maar vergeet ook even dat we hier in Nederland 200 g groente de man moeten eten!

Tidak ada komentar:

Posting Komentar