
Bij het voedingsplan kregen de deelnemers recepten. Ook die staan in het boek. Het recept van de Nasi XXL was bij veel families favoriet!
250 g zilvervliesrijst
1 zak nasigroente (400 g)
1 bakje taugeh
1 bakje champignons, in schijfjes
3 el zonnebloemolie
0,5 bakje boemboe voor nasi
1 bakje rose garnalen (125 g)
350 g witvis uit de diepvries
Ontdooi de vis onder de kraan en snij in stukken. Bestrooi met peper en zout. Kook de rijst volgens verpakking. Verhit de olie in een wok en roerbak de vis enkele minuten. Schep de vis eruit en bak de groente en champignons roerbakkend 5 minuten. Voeg de taugeh toe en bak nog een minuut. Voeg de boemboe toe en 2 eetlepels water. Meng met de groentemix. Voeg de rijst, vis en garnalen toe en roer door totdat alles goed warm is.
Wilma Nijmeijers vindt de nasi zo helemaal goed. Geja Bergsma maakte de nasi liever met kip en ik maak hem vaak met pittige tofureepjes in plaats van vis en garnalen!
Tidak ada komentar:
Posting Komentar