Taart is lekker maar nooit gezond


Sinds vandaag ligt de glossy van Sonja Bakker in de winkel. Niks mis mee, ziet er mooi uit en ze kan er trots op zijn. Natuurlijk heb ik wel een paar kleine puntjes. Er had van mij wel wat meer in gemogen over sporten en bewegen. Want nu staat er niet meer in dan een wandelroute in Noord-Holland. En waar ik altijd een beetje moe van word is het gezeur over het braver maken van taart. Je kunt een taart wel 'Sonja-proof' maken maar daar wordt hij niet lekkerder van. En de kans is groot dat je er stiekem twee stukjes van pakt omdat het met zo'n brave taart wel kan. Met als netto-effect dat je meer energie binnenkrijgt dan met een goed stuk taart zonder zoetstof-hokus-pokus. 

Daarom een recept van een heerlijke calorierijke taart die ook nog eens snel op tafel staat!

Rabarberkruimeltaart
200 g basterdsuiker
300 g zelfrijzend bakmeel
180 g boter
1 tl kaneel
1 ei
1 potje rabarberverwenfruit (HAK)
100 g witte amandelen, grof gehakt

verhit de oven voor op 175 graden. Vet een bakvorm in of neem een silicone bakvorm van 23 cm. Snij met messen de bloem, suiker, boter, kaneel en ei tot kruimels. Druk een laagje kruimels in de bakvorm tot bodem. Giet de rabarber erop. Meng de amandelen met de rest van de kruimels en strooi dit over de rabarber. 45-50 minuten in de oven en klaar!

Laat 15 minuten afkoelen en keer de taart dan met een bord op een mooie schaal. Mjammie!

Tidak ada komentar:

Posting Komentar