Vocking Italie!

Het is om melancholisch van te worden. Zo'n laatste mooie zomerdag in september. De eerste tamme kastanjes vallen al weer van de boom en toch lijkt het in het zonnetje hoogzomer. Ik krijg dan altijd de kriebels. Je moet genieten van zo'n dag maar toch moeten er ook nog een aantal klussen gebeuren. Zoals de openslaande deuren van de keuken schilderen. Dirk en Simon moeten naar voetbal en er moeten ook nog boodschappen gedaan worden. Voor de barbecue vanavond. Topidee! De temperatuur daalt 's nachts weliswaar tot bijna vriespunt maar om een hete barbecue blijf je wel warm. 
De keukendeuren schilderde ik even snel tussen het brengen, veters strikken van voetbalschoenen en halen van de jongens. De boodschappen deed ik met Ben in de buggy. Dat is altijd een feestje. En toen kwam ik op het idee om lekker in het zonnetje peterselie en sjalotjes te hakken voor de cevapcici voor vanavond. Met het hakblok in de zon leek ik wel Jamie Oliver in Vocking Italie! Maar bij de eerste de beste windvlaag zette ik meteen vraagtekens bij het nut van een buitenkeuken. Alle peterselie lag op het terras. Toen Ben ook nog vanuit de keuken over het pas geschilderde witte kozijn kroop en daarna door de peterselie, was ik meteen genezen. Ben leek wel een kruidenkaasje. De rest van het recept heb ik in de keuken afgemaakt:

Cevapcici (voor 4 personen)
500 g mager rundergehakt
1 zakje gehaktkruiden
1 plantje peterselie
2 sjalotjes
1 ei
50 g havermout

Hak de peterselie en sjalotjes fijn. Meng alles door elkaar en laat even koel staan. Vorm er dan ovale balletjes van (16-20 stuks). Ik heb ze toen op even in water geweekte stokjes gedaan met wat grove stukken paprika. Lekker van de barbecue, grillplaat of uit een hete oven.

Tidak ada komentar:

Posting Komentar