
Bij de boekpresentatie had ik voor een paar kistjes heerlijke appels gezorgd. Ik kon tenslotte niet met moorkoppen aankomen! De appels heb ik gekocht van een mevrouw uit de Betuwe die wekelijks de pont naar Amerongen neemt om appels, peren en ander fruit aan de man te brengen. Iedereen noemt haar het appelvrouwtje.
Nou, ik kan mezelf inmiddels ook appelvrouwtje noemen want de appels gingen tijdens de boekpresentatie niet op. Dat is inmiddels twee weken geleden. En ik ben nog iedere dag bezig om de appels creatief door de maaltijd te verwerken. Appel in de fruitsalade is lekker, witlofsalade met appel en walnoot en appelcrumble ook. Maar na allerlei gezonde toepassingen kom je onherroepelijk uit bij appeltaart. Ook erg lekker maar wat minder goed voor de heupen....
Daarom voor jullie nog maar eens een slanke en overheerlijke appelmoes:
Schil een kilo appels, verwijder de klokhuizen en snij ze in stukjes. Verhit de appelstukjes in een anti-aanbakpannetje en blijf regelmatig roeren. Voeg geen water toe maar wel een theelepel suiker. De suiker zorgt ervoor dat het vocht uit de appel komt. Na ongeveer een kwartiertje pruttelen heb je een dikke appelmoes met eventueel nog wat stukjes. Je kunt de appelmoes op smaak brengen met kaneel, zoetstof of suiker. Lauw lekker met wat (optimel) vla of de volgende dag ijskoud met yoghurt en muesli!
Het plaatje is van Ingrid Smuling
Tidak ada komentar:
Posting Komentar