Minder zout, meer smaak!
Ooit heb ik twee weken lang geleefd op vloeibaar voedsel. De shakes en sapjes gingen er goed in. Toch verheugde ik me flink op mijn eerste boterham met kaas. Maar wat een teleurstelling. Mijn eerste reactie was dat het niet goed was. Wat smaakte het vreselijk. Zo zout had ik het nog nooit gegeten!
Maar wat bleek, ik was in twee weken tijd volledig afgekickt van zout. En dan blijkt pas hoe zout brood en kaas eigenlijk is. Zo krijgen we ongemerkt veel meer zout binnen dan goed voor ons is en zonder het echt te proeven.
Wat minder zout is beter voor ons omdat je bloeddruk omlaag gaat. En dat is goed voor hart en bloedvaten. Maar minder zout is ook goed voor je maag en botten. Afkicken hoeft niet zo drastisch als ik in twee weken deed. Maar langzaam naar minder zout zorgt ervoor dat meer gaat proeven. En dat is niet alleen goed voor je gezondheid!
Langganan:
Posting Komentar (Atom)
Tidak ada komentar:
Posting Komentar