Lang leve de blikjes!

Het conservenblik schijnt 200 jaar te bestaan! En ondanks zijn praktisch nut heeft het blikje voer toch vaak een kwalijke reputatie. Onterecht blijkt uit recent onderzoek. Zeker als het om groente gaat. Want groente in pot of blik of uit de diepvries bevat vaak meer voedingsstoffen dan verse groente.


Want hoe lang is jouw 'verse' groente onderweg voordat het je bord bereikt? Uit onderzoek van het Britse Institute of Food Research blijkt namelijk dat tot 45% van de voedingsstoffen in verse groenten verdwenen is tegen de tijd dat je het eet. Het kan namelijk gemiddeld twee weken duren voor­dat het vers geplukte product de tafel bereikt. Terwijl de klant denkt dat verse groente niet ouder dan vier dagen is. In groenten die onmiddellijk na het plukken in de glazen pot gaan of ingevroren worden, blijven de voedingsstoffen bewaard.
 
Even een rijtje cijfers na 16 dagen:
sperziebonen verliezen 45% van hun voedingsstoffen
broccoli 25 % verlies
bloemkool 25% verlies
erwtjes 15% verlies
wortels 10% verlies

Groente die in blik, pot of diepvriesverpakking gaat, is vaak niet meer dan vijf uur onderweg. Daar kan alleen een eigen moestuin tegen op! Daarnaast hoef je de groente alleen maar even op te warmen. Niet alleen prima voor de gezondheid maar nog gemakkelijk ook!

Tidak ada komentar:

Posting Komentar