Sushi maken doe je zo


Recept voor sushi met gerookte zalm en avocado

200 g sushirijst
2 eetlepels rijstazijn
3 theelepels suiker
1,5 theelepel zout
3 nori-vellen
100 gram gerookte zalm in dunne reepjes
1 rijpe avocado in dunne reepjes
Japanse sojasaus, wasabipasta en Sushi-gember

Bereidt de rijst volgens de verpakking. Roer azijn, suiker en zout door de rijst. Laat onafgedekt afkoelen. Leg een vel nori met de smalle kant naar je toe op een sushi-matje of een stuk plasticfolie. Verdeel de rijst over de nori maar laat de achterste rand van ongeveer drie vingers dik vrij. Dit vind ik een plakkerig karweitje. Leg de reepjes zalm en avocado in een streep iets voor het midden op de rijst. Rol met behulp van het matje of de plasticfolie de nori met rijstvulling van je af tot een strakke rol. Bestrijk de rand van de nori met wat water zodat het blijft plakken. Snij eventueel de randen bij. Verdeel de rol in 6 tot 8 stukken. Leg de sushi op een schaal en garneer met wat hoopjes sushi-gember en puntjes wasabipasta. Serveer de sojasaus in een schaaltje om te dippen.

Totale bereidingstijd: 35 minuten
Voedingswaarde per portie:
310 kcal, 11 g eiwit, 8 g vet waarvan 1 g verzadigd, 50 g koolhydraten en 1 g vezels.

Dit is wat weinig voor vier personen. Wanneer je bang bent dat je hierna met honger van tafel gaat, kun je nog een pan kippebouillon met een scheutje sojasaus heet maken. Verhit hierin een royale hoeveelheid fijngesneden groente. Voor grote eters voeg je eventueel wat snel gare eiermie toe.

Wil je meer variatie in de sushi? Wat denk je van reepjes gerookte kip met bosui? Of vervang de zalm en avocado door surimireepjes met komkommer.

Tidak ada komentar:

Posting Komentar