
Gisteren heb ik bij vrienden gebarbecued. Tot laat in de tuin gezeten om het houtvuur. Toch wel lekker die klimaatverandering, al hoor je daar sinds de kredietcrisis veel minder over. Maar het is natuurlijk ongelofelijk dat je eind april tot in het diepe donker buiten kunt zitten. OK, ik had inmiddels wel een vest aan en mijn warme uggs....
De hele week lijkt het superweer te worden dus ik zit een beetje met een dilemma. Eten we vanavond een zomerse salade of houd ik het bij wat restjes winterpot? Want rode kool met appeltjes gaat er ook nog steeds prima in!
Maar na alle kool van voorgaande recepten wil ik jullie graag een ander gezond voedingsmiddel aansmeren. Peulvruchten!
Bonen en linzen worden zwaar onderschat maar zijn supergezond en prima voor de lijn. Ze bevatten namelijk niet alleen veel koolhydraten, eiwitten en vezels maar verzadigen ook lekker lang. Bonen kun je natuurlijk prima in de chili stoppen. Maar mocht je bij bonen aan winter en kou denken dan weet je na dit recept wel beter. Want van een simpele salade maak je met bonen of linzen een perfecte maaltijdsalade. En het leuke van dit recept is ook nog eens dat je je gaspit als onverwachte barbecue gebruikt!
gegrilde paprikasalade met tonijn, witte bonen en knoflookyoghurt
(4 personen)
1 gele paprika
1 rode paprika
2 blikjes tonijn op olie, uitgelekt
1 grote pot witte bonen, uitgelekt
1 rode ui, fijngesnipperd
75 g rucola
0,5 komkommer
1 zakje (platte) peterselie, fijngehakt
2 el olijfolie
2 el rode wijnazijn
4 volkoren pitabroodjes
1 bekertje Griekse yoghurt
1 teen knoflook, fijngehakt
zout en versgemalen peper
snufje suiker
Blaker de beide paprika’s zwart in de gasvlam. Doe ze in een plastic zak en laat ze afkoelen. Verwijder het zwarte vel van de paprika en verwijder zaadlijsten. Snij de paprika in repen. Snij de komkommer doormidden en verwijder de zaadjes. Snij de komkommer in halve maantjes. Meng de bonen, tonijn, ui, rucola, komkommer, helft van de peterselie en de olie en azijn. Leg de repen paprika op de salade. Roer de knoflook en rest van de peterselie en knoflook door de yoghurt en breng op smaak met peper, zout en wat suiker. Verwarm de pitabroodjes volgens verpakking en serveer ze met de salade en knoflookyoghurt.
Benodigde tijd: 20 minuten
Tip: voor een snelle salade kun je ook geroosterde paprika uit pot nemen.
Tidak ada komentar:
Posting Komentar