
Groente in de taart? Dirk en Simon hebben er absoluut geen moeite mee. Zeker als ik ze het pas achteraf vertel. De taart ruikt heerlijk net uit de oven en is lekker zoet. En heel toevallig zit er wat wortel in. Want deze taart moet je niet eten omdat er groente in zit. Je moet gewoon een stukje eten omdat het lekker is!
Worteltaart met rozijnen en kokos
12 punten
1 potje wortels (uitlekgewicht 215 g)
125 g boter
140 g lichtbruine basterdsuiker
3 eieren
200 g zelfrijzend bakmeel
50 g kokosmeel
75 rozijnen
1 el vanillesuiker
Verhit de oven voor op 175 °C. Vet een bakvorm van 20-23 cm in. Leg bakpapier op de bodem. Giet de worteltjes af en pureer ze tot moes. Mix de boter en suiker tot crème. Voeg een voor een de eieren toe en mix tot ze opgenomen zijn in het botersuikermengsel. Giet eventueel nog wat vocht van de wortelen en roer de wortelpuree door het beslag. Schep de bloem, kokosmeel en rozijnen voorzichtig door het deeg. Vul de bakvorm en bak de worteltaart 60 minuten of tot een satéprikker er droog uitkomt. Laat de vorm 15 minuten afkoelen en haal het dan uit de vorm. Maak een glazuur van poedersuiker met een scheutje water. Bestrijk de cake hiermee en bestrooi met kokos.
Tidak ada komentar:
Posting Komentar