
Gezonde hamburger?
In Spanje leek het onderzoekers nuttig om te kijken of de hamburger gezonder kan. Niet door de burger smakelijk doch minder vet te maken. Nee, het leek de Spanjaarden zinvol om de hamburger te verrijken met gezonde stofjes.
Tomatenschil
Tomaten zijn rijk aan lycopenen en dat zijn stofjes die onder andere de kans op prostaatkanker verlagen. Dus werd de hamburger verrijkt met gedroogde tomatenschillen. De hamburgers werden iets roder maar bleken nog smakelijk bij 4,9 mg lycopeen per 100 g gebraden vlees. Toch leuk verzonnen want dat is best wel veel.
Kale hamburger
Het vreemde is echter dat de gemiddelde klant van een hamburger in Nederland (man) dagelijks 1 mg lycopeen binnenkrijgt door het eten van tomaten en tomatenproducten. En die gekke Amerikanen krijgen 3,7 keer zoveel binnen. Vooral door het eten van veel tomatenketchup op bijvoorbeeld hamburgers....
Zou dat niet veel gemakkelijker zijn? Een extra lik tomatenketchup op je burger, tosti en frietje in plaats van een dikmaker gezonder te laten lijken?
Tidak ada komentar:
Posting Komentar