Wat eten we vandaag? Rundvleesreepjes met broccoli!


Wokken is gezond
Wokken is een oosterse techniek die inmiddels helemaal is ingeburgerd. En terecht, want met wokken verlies je nauwelijks voedingsstoffen. Er gaan geen vitaminen verloren met het weggieten van kookwater. En de groente wordt niet al te lang 'behandelt/mishandelt' waardoor smaak en knapperigheid bewaard blijven.

Andere oosterse techniek
Stomen is ook een oosterse techniek maar dat passen we veel minder toe. Terwijl ook met stomen smaak en vitaminen maximaal bewaard blijven. En het is super simpel. Je hebt helemaal geen hightech keuken nodige met speciale stoomovens. Gewoon een vergiet met een pan kokend water is genoeg. En omdat er niks aan kan branden of over kan koken is het ook nog eens de perfecte techniek voor koks die meer aan hun hoofd hebben. Zoals voetbalschoenen strikken, sporttassen zoeken vlak voor de training en tegelijkertijd de topografie van Zeeland met je andere kind oefenen. En eet er iemand later? Ook even opgepiept in de magnetron blijft een bordje gestoomd rundvlees met broccoli lekker!

Gestoomd chinees rundvlees met broccoli

(4 personen)
500 g bieflapjes, in reepjes
1 dobbelsteentje gember, fijngehakt gehakt
1 sjalotje, fijngehakt
1 el bruine suiker
1 tl peper
1 el azijn
2 el ketjap
200 g rijst
500 g broccoli-roosjes
2 rode paprika, in stukken
8 el chilisaus

Meng de gember, sjalotje, bruine suiker, peper, azijn en ketjap. Roer dit door het vlees en zet 10 minuten weg. Kook de rijst gaar volgens verpakking. Breng in een grote (stoom)pan water aan de kook. Leg een stuk bakpapier in een stoommand of vergiet en prik hier een paar gaten in. Leg op het bakpapier de broccoli en paprika. Leg hierop het vlees. Stoom de groente en het vlees 15-20 minuten. Serveer met de rijst en de chilisaus

Voedingswaarde:
per portie 400 kcal, 37 g eiwit, 4 g vet waarvan 2 g verzadigd, 54 g koolhydraten, 6 g vezel

Benodigde tijd: 35 minuten

Tidak ada komentar:

Posting Komentar