Wat eten we vandaag? Geroerbakte spruitjesschotel met pepers


Vergeet de muffe lucht van doorgekookte spruitjes van mijn vorige blog maar even. Spruitjes barsten namelijk van de vitaminen en glucosinolaten. Die laatste bioactieve stofjes maken spruitjes nu net een beetje bitter. Maar ze zijn erg goed voor je gezondheid en werken preventief tegen kanker. Net als andere koolsoorten zijn spruitjes dan ook supergezond. En samen met de vitamine-C-rijke rode paprika wordt het niet alleen een kleurig gerecht maar ook nog eens goed voor je weerstand.

Geroerbakte spruitjesschotel met pepers
4 personen
300 g rijst
500 g kipfilet in stukjes
400 g schoongemaakte spruitjes, gehalveerd
2 rode paprika in repen
1 grote ui in partjes
4 el arachideolie
1 zakje woksaus zwarte peper

Kook de rijst volgens verpakking. Verhit de olie in een wok. Bak in de hete olie de kip omscheppend gaar en bruin. Schep de kip uit de pan. Bak in dezelfde pan de spruitjes en ui omscheppend 4 minuten. Voeg de paprika toe en roerbak nog 4 minuten. Voeg een scheut water toe, het zakje saus en de kip. Warm nog 2 minuten door en serveer met de rijst.

Ook leuk: doordat je wokt blijven alle vitaminen en mineralen zoveel mogelijk bewaard en verdwijnt niet de helft in het gootsteenputje!

Tidak ada komentar:

Posting Komentar