Wat eet je tijdens een verbouwing? Zuurkoolschotel met kerrie en gerookte kip!

Omdat ik erg veel reacties krijg op mijn campingkoken in december probeer ik regelmatig even op mijn blog te zetten wat ik gegeten heb en hoe ik het voor elkaar kreeg. Want met koken op een campinggaspitje, magnetron en waterkoker kom je echt een heel eind. Zeker met een handige keuze uit de supermarkt.

Vandaag hebben we zuurkoolschotel gegeten. Ik zocht naar gekookte zuurkool maar die was niet te krijgen bij ons in het dorp. Gelukkig bleek de zuurkool in de magnetron ook in 10 minuten klaar. Voor de aardappelpuree heb ik de melk even voorverwarmd in de magnetron en het water kwam uit de waterkoker. Dat scheelt weer getuur in een pan met watermelk die maar niet aan de kook komt. En dan net als je even niet oplet, bruisend uit de pan, alles onder melkvellen verstopt.....

Zuurkoolschotel met kerrie en gerookte kip
5 personen
2 zakjes aardappelpureepoeder
melk, water en zout volgens verpakking
1 zakje zuurkool, uitgelekt
1 beker ananas op sap
300 g gerookte kipreepjes
1 el kerriepoeder
2 el olijfolie

Doe de zuurkool in een schaaltje met 4 el ananassap. Deksel erop en 6 minuten in de magnetron op hoog vermogen. Kook water in de waterkoker (en meet daarna af) en verwarm de melk 2 minuten voor in de magnetron. Doe water, zout en melk in de pan en breng aan de kook. Wanneer het water kookt voeg je al roerend het aardappelpureepoeder toe. Roer olie en kerriepoeder door de puree. Doe intussen de zuurkool nog 2 minuten in de magnetron. Voeg dan uitgelekte ananas en kip toe. Nog twee minuten in de magnetron en het kan toegevoegd worden aan de puree.

Tja, en toen bleken mijn man en kinderen dit lekkerder te vinden dan mijn standaard-zuurkoolschotel. Zegt dat iets over hun of over de zuurkoolschotel?

Tidak ada komentar:

Posting Komentar