Fruit na Frank


Koolhydraten zijn uit en eiwit is hot. 'Low-carb' is een nieuw modewoord en zelfs het voedingscentrum looft de verzadigende eigenschappen van eiwit. Ondertussen loopt Dr. Frank binnen met zijn gelijknamige boek en dieet. Maar eigenlijk is het gewoon 'Atkins revisited'. Bij dr. Frank eet je net als bij Atkins vooral eiwitrijke producten zoals vlees en vis. Verder moet je zoveel mogelijk koolhydraten vermijden wat natuurlijk niet zo moeilijk is als je toch maar 1200 kcalorieën per dag mag.

Er zit natuurlijk wel wat in. Ook onderzoekers uit Maastricht hebben het positieve effect van eiwit onderzocht. Eiwit verzadigt meer dan vet en koolhydraten. De wetenschappers uit Maastricht vonden dat wanneer je in een afvaldieet 0,8 gram eiwit per kilogram lichaamsgewicht nuttigt, je afvalt zonder spieren te verliezen. Met als gevolg dat je minder kans hebt op het jojo-effect. En als je daarna op gewicht bent maar wel dezelfde hoeveelheid eiwitten blijft eten dan blijf je ook gemakkelijker op gewicht.

Klinkt allemaal geweldig maar in het dieet van dr. Frank staan er dus geen volkoren boterhammen met boerenkaas op het menu. Laat staan een lekkere pasta Bolognese. Het betekent ook dat je niet of nauwelijks fruit mag. Dus geen sappige perzik, geen geurige verse ananas en ook geen lekkere knapperige appel. Laat staan een overheerlijke druipende mango. Dat moeten al die Frankvolgers toch maar mooi missen!

Als ik mijn geld kon zetten op de volgende hype dan zou dat Het Fruitdieet zijn. 's Ochtends ontbijten met aarbei, kiwi, kwark en hazelnoten. 's Middags een dubbele volkoren boterham met dik pindakaas en banaan en grapefruit toe. 's Avonds een grote groene salade met gerookte kip, avocado en sinaasappelpartjes. En tussendoor natuurlijk een paar porties fruitsalade van bessen, aardbeien en frambozen. De beste tijd van het jaar voor dit kleurige en smaakvolle dieet is natuurlijk de zomer. Met als toegift de lekkerste fruitgroente die er te krijgen is, van sappige kerstomaatjes, gele courgettes tot de mooiste paprika's in knalkleuren. Levert ook nog eens heel veel gezonde vezels die het dieet van dr. Frank moet missen.

Tidak ada komentar:

Posting Komentar