
Nieuw dak, nieuwe vloer en de stucadoor is geweest. Maar ondertussen kook ik nog steeds op twee pitjes met de hulp van waterkoker en magnetron. Dat nodigt niet uit tot snijden, koken en bakken. En helaas is het weer niet echt zomers te noemen zodat het hatseklats-saladewerk uit zak en pot ook niet echt aan de orde is.
Dacht ik dus tot vandaag. Want wanneer je een salade een beetje opleukt met wat winterse ingrediënten en je maakt het lekker pittig met flink veel smaak, dan moet dat best kunnen. En waar denk je aan bij winterse ingrediënten, behalve rookworst? Peulvruchten natuurlijk! En deze salade met roots in het zuiden van de Verenigde Staten leek me erg lekker. Geïnspireerd door een recept in de Delicious van februari 2010 kwam ik tot het volgende snelle recept. En lekker dat iedereen het vond. Zelfs de kleinste Vocking heeft zijn bordje leeggesmuld.
Succotash met gehaktballetjes
(4 personen)
4 steak tartaar (gekruid)
2 el olijfolie
2 blikken (400g) kidneybonen, afgespoeld
1 blik (300 g) mais, uitgelekt
1 bakje romatomaatjes, gehalveerd
2 geroosterde paprika's uit pot, fijngesneden
1 rode ui, gesnipperd
1 komkommer, in kleine stukjes
dressing:
4 el olijfolie
2 el rode wijnazijn
1 teen knoflook
0,5 zakje munt
Doe bonen, mais, tomaten, paprika, ui en komkommer in een schaal. Doe de ingrediënten voor de dressing in een kom en pureer met de staafmixer fijn. Meng de dressing met de bonensalade. Verhit 2 el olie in een koekenpan. Maak van de steaktartaar kleine balletjes, niet te netjes. Bak de grove balletjes op hoog vuur bruin. (Strooi er eventueel wat oregano en chilipoeder over)Serveer met de salade.
Hongerwolven kunnen er nog wat brood bij eten. Wij vonden het zonder ook meer dan voldoende. En dat maakt het een leuk recept voor de mensen die hun goede voornemens nog niet overboord hebben gezet. Het is namelijk superslank en het verzadigt prima. En al die vezels zijn een mooie bonus!
Voedingswaarde per persoon:
455 kcal, 33 g eiwit, 24 g vet waarvan 5 g verzadigd, 28 g koolhydraten en 13 g vezel
Tidak ada komentar:
Posting Komentar